Parku Kombëtar i Valbonës , potenciale të jashtëzakonshme për turizem gjithëvjetor!

Pas 30- vitesh rikrijohet Ekipi I Futbollit Valbona !
February 18, 2020
Shiko te gjitha

Parku Kombëtar i Valbonës , potenciale të jashtëzakonshme për turizem gjithëvjetor!

Valbona tashmë ka hyrë ne rrugen e mbarë të zhvillimit të Turizmit . Ky vend i bukur nga dora e zotit ku çdo dite qe kalon po vizitohet nga mijera turista te huaj dhe vendas në vit . Vitin që kaloj numri i turistëve që vizituan Valbonen ishte 120 mijë . Kjo zonë vizitorët më të shumtë i ka në kohën e muajve të ngrohtë . Por gjat muajve të dimrit numri i turistëve ulet ndjeshëm . Valbona në periudhen e dimrit është po aq e bukur sa në muajt e verës . Bashkia Tropojë në bashkpunim me Ministrinë e Turizmit e të Mjedisit po punojnë me të gjitha forcat që të bëjnë të mundur plotësimin e kushteve dhe infrastrukturës së duhur për turizmin dimërorë në këtë zonë . Pikërisht për këtë qëllim në valbone u zhvillua nje takim i Ministrit te Turizmit e Mjedisit dhe Kryetarin e Bashkisë Tropojë z.Rexh Byberi sëbashku me pronarët e lokaleve dhe hoteleve te zonës . Ne këtë takim mernin pjesë dhe një grup skiatorësh nga europa te cilet kanë vitin e tretë që ushtrojnë sportin e skive në këtë zonë ! Në këtë takim u dhanë mendime të ndryshme nga banoret dhe pronaret e lokaleve se si mundë të zhvillojmë turizmin dimërorë . Nga pronarët e hoteleve u ngrit problemi i legalizimit të objekteve të ndertuara prej vitesh . Nga Ministri Klosi u premtua se do të bëjë përpjekjet e tijë për legalizimin e tyre por duhet kujdes e vëmendje në ndërtimet e reja . Në këtë aktivitet u dhan disa certifikata nga ministria e turizmit e mjedisit . Bashkia Tropojë po bën e do bëjë të gjitha përpjekjet që të krijojë infrastrukturen e duhur per turizmin dimërorë në bashkpunim me bizneset e zonës . Për të zhvilluar turizmin dimërorë synojmë ngritjen e pistës për sportin e skive , ndërtimin e një teleferiku për në majet e larta dhe prania e mjeteve motorike lëvizëse në dëborë .
Te gjitha këto probleme janë në synimet e Bashkisë Tropojë që në bashkpunim me biznesmenët vendas dhe më ndihmen e Qeverisë Shqiptare do të bëjmë të mundur qe edhe muajt e dimrit Valbona te jete e populluar po aq sa në verë !

Comments are closed.