Njoftime te fundit

  • Informacion rreth Website
    Bashkqytetare te Tropojes! Per disa aresye teknike faqja zyrtare e Bashkise Tropoje nuk ka funksionuar. Ju bej me dije se kjo faqe gjate gjithe mandatit tim […]
  • DITA EVROPIANE E TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE
    Në kuadër të ” DITËS EVROPIANE TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE “.Gjatë muajit tetor NJMF dhe Barazia Gjinore, Bashkia Tropojë organizoi aktivitetet në zbatim të kalendarit […]
  • Njoftim per pronaret e prekur nga ndertimi i Unazes se qytetit faza II
    Bashkia Tropoje njofton te gjithe pronaret e pasurive te paluajtshme (objekte dhe troje) qe preken nga ndertimi objektit “Unaza e qytetit Bajram Curri, faja II-te” se […]

Moti

Aplikime & Informacione

Rrethi i Tropojës është një nga 36 rrethet administrative të Republikës së Shqipërisë. Ky rreth bën pjesë në Qarkun e Kukësit dhe shtrihet në verilindje të Shqipërisë, konkretisht në Rajonin Verioro – Verilindor.

Tropoja ndodhet në verilindje të Shqipërisë dhe kufizohet në veri me Malin e Zi, në jug me Rrethin e Hasit, në perëndim me Qarkun e Shkodrës (me rrethet Shkodër dhe Pukë) dhe në lindje me Republikën e Kosovës. Gjatësia e vijës kufitare me Kosovën është 81 km, ndërsa me Malin e Zi rezulton 31 km. Rrethi i Tropojës ka një sipërfaqe prej 1043 km2, ndërsa sipërfaqja e qytetit të Bajram Currit rezulton 160 ha. Distanca më e afërt e Bashkisë Bajram Curri me komunat përreth është: 3 km me komunat Margegaj dhe Bujan, ndërsa distanca më e largët konsiston në 30 km, përkatësisht me komunat Lekbibaj dhe Bytyç. Tropoja ndodhet 260 km larg Tiranës, kryeqytetit të Shqipërisë dhe 120 km larg Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës.